x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directoarea adjunctă a Finanţelor Timiş, arestată pentru 29 de zile

Directoarea adjunctă a Finanţelor Timiş, arestată pentru 29 de zile

21 Dec 2011   •   13:15
Directoarea adjunctă a Finanţelor Timiş, arestată pentru 29 de zile

Gabriela Ionescu, directoarea adjuncta a Directiei Finantelor Publice Timis, si concubinul sau, Dinu Calin, au fost arestati preventiv, astazi, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Timis. Ei sunt acuzati de luare de mita si trafic de influenta. Decizia magistratilor Tribunalului Timis poate fi atacata cu recurs.

Gabriela Ionescu si Calin Ioan Dinu au fost retinuti, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara, care ii acuza de luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale), respectiv de complicitate la aceste infractiuni.

Citeste si Directoarea adjuncta a Finantelor Timis, ridicata de DNA

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in cursul anului 2011, Gabriela Ionescu a pretins si primit, atat direct, cat si prin intermediul lui Calin Ioan Dinu, in repetate randuri, de la un denuntator, sume de bani si bunuri in cuantum total de 88.273 lei.

"In schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denuntator ca se va ingriji personal ca societatile comerciale ale denuntatorului sa beneficieze de o protectie constanta, in sensul ca, in virtutea atributiilor functiei de conducere, va face in asa fel incat DGFP Timis sa nu efectueze constatari de natura a atrage raspunderea juridica a societatilor administrate de denuntator", se arata in comunicatul DNA, citat de Mediafax.

Avocatul Daniel Sabou declara ca Gabriela Ionescu nu a dat declaratii procurorilor in timpul audierilor de la sediul DNA Timisoara, acestia neavand "niciun fel de probe" impotriva clientei sale.

×