x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorii care cheamă salariaţii la şcoală, riscă dosar penal conform noilor legi intrate în vigoare

Directorii care cheamă salariaţii la şcoală, riscă dosar penal conform noilor legi intrate în vigoare

11 Mar 2020   •   17:17
Directorii care cheamă salariaţii la şcoală, riscă dosar penal conform noilor legi intrate în vigoare

Directorii care cheamă salariaţii la şcoală, riscă dosar penal conform noilor legi intrate în vigoare. Cadrele didactice sunt obligate să vină la şcoală pe motivaţia că aşa trebuie, scrie Antena 3.

Chiar dacă cursurile s-au suspendat în toate unităţile şcolare din România, se pare că inspectorii şi directorii din unele unităţi nu vor să ţină cont de regulile impuse de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ. Nerespectarea măsurilor de combatere şi prevenire a noului COVID 19, se pedepseşte cu amendă sau chiar cu închisoare.

Într-o şcoală din Argeş, personalul era în toiul desfăşurării activităţilor, chiar dacă măsurile impun pe lângă elevi, ca și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic să rămână acasă, în condiţiile în care şi aceştia pot transmite virusul.

În acest context de alertă naţională, ar trebui ca toate activităţile prin care sunt expuse cadrele didactice, copii şi părinţii, să fie suspendate, iar lucrurile să fie tratate cu maximă seriozitate.

×
Subiecte în articol: scoli inchise coronavirus