x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul ANM: De vineri, temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade

Directorul ANM: De vineri, temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade

23 Feb 2012   •   12:07
Directorul ANM: De vineri, temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade

Ion Sandu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, a declarat, astazi, in cadrul videocoferintei M.A.I cu prefectii, ca in urmatoarele zile nu exista pericol de inundatii. Seful ANM a precizat ca incalzirea se va face treptat, iar precipitatiile care vor cadea pe teritoriul Romaniei se vor incadra intre 4-5 litri pe metru patrat.

"De maine, 24 februarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2-12 grade, iar minimele in jur de 0 grade. Pentru aceasta perioada in toate zonele se prognozeaza precipitatii sub forma de ninsoare in partea de nord, in special noaptea si mixte in rest. Dar, in urmatoarele 3 zile vor fi cantitati maxime de 4-5 litri pe metru patrat. Deci nu sunt cantitati foarte mari de precipitatii. Urmeaza perioada 26-29, scaderea temperaturilor pana la minus 10 grade, noaptea, si ziua intre 0 si 10 grade. In aceasta perioada vor fi precipitatii, mai mult sub forma de ninsoare. In perioada 1-7 martie, temperaturile maxime vor fi intre 0 si 10 grade si minimele se apropie din nou de 0 grade", a afirmat Ion Sandu.

Directorul ANM a mai spus ca inundatiile s-ar produce in conditiile in care temperaturile s-ar incadra intre15-20 de grade si precipitatii de 40-50 litri pe metru patrat. "Pana in 7 martie nu vedem asemenea situatii in Romania", a precizat Sandu.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a atentionat prefectii sa fie pregatiti pentru orice situatie, iar barajele de acumulare sa fie golite pentru a putea primi un flux mai mare de apa.

×