x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Apa Nova: Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte

Directorul Apa Nova: Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte

01 Feb 2019   •   19:24
Directorul Apa Nova: Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte
Sursa foto: Elenathewise/Getty Images/iStockphoto

Directorul general adjunct Apa Nova, Mihai Savin, a declarat vineri, la Antena 3, că apa de la robinet din București "a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte".

"Apa din București, a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte. Dacă nu ar fi fost potabilă zilele acestea și nu va fi potabilă, noi vom fi primii care vom opri din funcțiune stațiile de tratare și de pompare", a spus Mihai Savin, în exclusivitate pentru Ediția Specială, moderată de Sabina Iosub.

Mihai Savin a dezvăluit că atunci când fiica sa a primit mesajul care circulat pe internet potrivit căruia apa de la robinet nu este bună de băut, a asigurat-o imediat că nu informația e falsă.

"I-am spus: 'Nu este adevărat, Ana, poți să bei liniștită'. Deci, vă dați seama că nu-mi puneam familia în pericol - am și eu copii, am o soție, prieteni, o mulțime de oameni pe care îi cunosc și în niciun caz nu le-aș fi dat mesaje să stea liniștiți", a mărturisit Savin.

Potrivit directorului Apa Nova, totul a pornit pe 29 ianuarie când stația de alertă a avertizat că au crescut valorile de amoniu.

Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti (ANB), a declarat vineri că apa furnizată a fost şi este potabilă, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat un raport al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) din care reiese că miercuri clorul a depăşit limitele admise în sectoarele 5 şi 6, potrivit Agerpres.

"Apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă. Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate, în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie", a spus directorul general adjunct al ANB.

×
Subiecte în articol: apa nova