x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Electrocentrale Deva, schimbat din funcţie

Directorul Electrocentrale Deva, schimbat din funcţie

de Monalise Hihn    |    09 Ian 2011   •   11:46
Directorul Electrocentrale Deva, schimbat din funcţie
145774-vladu.jpgCristian Marius Vladu a plătit cu funcţia de director al Electrocentrale Deva faptul că a devoalat modul în care PDL a cumpărat voturile în campania electorală pentru alegerea deputatului în Colegiul nr. 3 Hunedoara.
Oficial, Vladu a fost revocat din funcţie fără nici o explicaţie, din ordinul ministrului Economiei, Ion Ariton.

În luna decembrie, postul local de televiziune, Hunedoara TV, a prezentat o înregistrare audio în care Cristian Vladu le explica unor colegi din PDL cum au fost obţinute voturi pentru candidatul PDL, Daniel Răducanu, consilier al ministrului Elena Udrea. . "Eu cred că sunt sponsorul numărul unu. Când spun sponsorul numărul unu, spun că am dat un miliard jumătate în campania asta… Ai auzit bine? Pe româneşte. Nu dau de la mama. Îmi creez nişte obligaţii. Cred că toată lumea înţelege, da? (...) Din salariul meu eu nu pot. E imposibil. Dar au venit firme şi au donat”, spunea în înregistrare Cristian Marius Vladu. De asemenea, directorul Electrocentrale Deva declara că însuşi Gheorghe Falcă le-a promis primarilor din Colegiu proiecte de câte 5 milioane de euro. "Unde? La Toteşti. PNL-ul, ce dracu’! Da, sigur. A fost Falcă la el, a zis: -Bă, hai la Bucureşti cu proiecte... 5 milioane de euro”, p..., şi la Sarmizegetusa, amândoi-.

După ce înregistrările au fost făcute publice, Organizaţia Judeţeană a PDL Hunedoara a reacţionat trimiţând un comunicat de presă în care arăta că partidul şi conducerea acestuia "nu răspund pentru declaraţii iresponsabile ale membrilor săi, făcute la colţ de stradă, pe un colţ de masă sau la un şpriţ”. Cu toate acestea, imediat ministrul Economiei, Ion Ariton, a trimis Corpul de Control la Deva, unde a verificat situaţia economico-financiară a firmei. Rezultatele controlului nu se cunosc nici azi, dar prin ordin al lui Ariton, Vladu a fost revocat din funcţie şi pus la dispoziţia noii conduceri a Electrocentrale Deva.

În locul lui Vladu, a fost numit Mircea Tiberiu Bolca, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Deva, fost director de Reparaţii în cadrul Electrocentrale Deva. Noul director a declarat pentru Jurnalul Naţional că în ordinul ministrului nu a fost specificat motivul pentru care Ariton a cerut AGA ca Vladu să fie revocat din funcţie: "Nu a fost specificat acest lucru. AGA de la Termoelectrica şi apoi cea de la Electrocentrale Deva au decis revocarea lui Vladu. Nu am primit încă raportul Corpului de Control al ministrului. Documentul ne-ar putea parveni în zilele următoare”.

×