x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Radulian, despre CUTREMURELE din Galaţi: Suntem în faţa unui fenomen pe care nu ştim exact cum să-l catalogăm

Mircea Radulian, despre CUTREMURELE din Galaţi: Suntem în faţa unui fenomen pe care nu ştim exact cum să-l catalogăm

03 Oct 2013   •   14:23
Mircea Radulian, despre CUTREMURELE din Galaţi: Suntem în faţa unui fenomen pe care nu ştim exact cum să-l catalogăm

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, că, potrivit datelor pe care le deţine, activitatea seismică din Galaţi nu ar trebui să se intensifice. Mai mult, directorul INFP a precizat că "suntem în faţa unui fenomen pe care deocamdată nu ştim exact cum să îl catalogăm".

"Deocamdata explicatiile se refera la acea secventa seismica care a inceput de mai bine de o saptamana si care este in continuare activa. Avem in continuare cutremure chiar destul de mari. Aceasta secventa este prelungita, este putin mai neobisnuita din acest punct de vedere, pentru ca dupa asteptarile noastre ar fi trebuit sa inceteze intr-o zi, doua", a declarat, la Romania TV, Mircea Radulian, directorul stiintific INFP.

Mai mult, acesta a precizat ca activitatea seismica din Galati nu ar trebui sa se intensifice.

"Este destul de greu de facut o previziune atat de precisa. In mod normal, ele ar trebui sa se diminueze si ca numar de cutremure si ca intensitate, dar suntem in fata unui fenomen care nu vrea sa inceteze. Dupa toate datele pe care le avem noi, nu ne asteptam ca aceasta activitate seismica sa se intensifice, dar nu putem fi deocamdata absolut siguri. Suntem in fata unui fenomen pe care deocamdata nu stim exact cum sa il catalogam", a precizat Mircea Radulian.

×