x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul “Malaxa”, demis de primarul Capitalei

Directorul “Malaxa”, demis de primarul Capitalei

de Monica Cosac    |    30 Noi 2016   •   11:23
Directorul “Malaxa”, demis de primarul Capitalei

Managerul Spitalului “Nicolae Malaxa” din Bucureşti, Florin Secureanu, a fost demis, ieri, de primarul Capitalei, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la cheltuieli ilegale pe care acesta le-ar fi făcut. Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă în acest caz, iar procurorii au ridicat mai multe documente din spital.

 

“Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul Malaxa și investighează activitatea managerului care este în această funcție de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia”, a spus Gabriela Firea, adăugând că nu se putea merge mai departe cu această conducere, “cu atât mai mult cu cât încerc de ieri-dimineață (n.r. - luni) să iau legătura cu domnul manager și pur și simplu se ascunde atât de reprezentanți Primăriei, cât și de cei ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din Capitală”. Aceasta a mai precizat că urmează să anunțe care va fi conducerea interimară a acestui spital.

Tot ieri, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală “in rem” (n.r. - pentru faptă) şi au ridicat de la Spitalul Malaxa mai multe documente referitoare la contracte de achiziţii.

Demiterea directorului Secureanu şi ancheta DNA vin după ce, zilele trecute, jurnaliştii GSP au dezvăluit că la Spitalul “Nicolae Malaxa” s-ar ține o contabilitate dublă, iar managerul instituției ar scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi, dizolvată din vara anului trecut.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în spitalele din România trebuie să existe un nou tip de manager, deoarece exemplul directorului de la Spitalul Malaxa, acuzat că ar fi scos bani din casieria unităţii medicale pe baza unor facturi fictive, este “emblematic” pentru tipul de probleme pe care le întâmpină. “Foarte mulţi” dintre şefii spitalelor de stat ar trebui să plece, iar profesionalizarea conducerii acestor unităţi medicale reprezintă o prioritate a sistemului, susţine ministrul.

×