x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul medical al Spitalului Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital

Directorul medical al Spitalului Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital

03 Ian 2013   •   14:47
Directorul medical al Spitalului Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, după ce a căzut, dar a refuzat să vină la spital, preferând să petreacă sărbătorile în familie, regizorul fiind internat abia pe 26 decembrie, a declarat medicul Dana Safta.

"Suntem prieteni cu maestrul Sergiu Nicolaescu, de aceea l-am rugat, înainte de a pleca în concediu, să vină la spital, pentru că simţeam că îi este rău. Cu toate acestea, a refuzat spunând că vrea să rămână acasă de sărbători. În acest interval nu a mâncat, a slăbit, iar tranzitul intestinal era încetinit. La internare, proteinemia era 5, fapt care indică denutriţia", a declarat, directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, potrivit Antena3.

Pe 26 decembrie, Sergiu Nicolaescu a acceptat internarea din cauza unor dureri puternice la stomac. Analizele făcute imediat după internare nu au indicat prezenţa lichidului în abdomen, deci nu era vorba de peritonită, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu. El a precizat că, după internare, au început administrarea tratamentelor pentru boala lui Sergiu Nicolaescu, care era cunoscută încă din anul 2000, respectiv diverticulită acută, inflamaţia intestinului gros.

Durerile abdominale s-au mai diminuat, dar analizele nu erau tocmai bune, indicând persistenţa unui sindrom inflamator. În acel moment s-a hotărât să se facă intervenţia laparoscopică, aceasta fiind atât un mijloc de diagnostic, cât şi o procedură chirurgicală. Astfel a fost descoperit "apendicele flegmonos şi peritonita de vecinătate", fiind realizată totodată intervenţia chirurgicală, a explicat dr. Valentin Calu. El a adăugat că evoluţia postoperatorie a fost lent favorabilă, dar peritonita poate da complicaţii pulmonare, mai ales pe fondul traumatismului suferit când a căzut.

Valentin Calu a mai spus că starea de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu s-a degradat în ultimele 24 de ore, când au apărut complicaţiile cardiace şi pulmonare. Decesul a survenit pe fondul unei "detrese respiratorii acute", o alterare gravă respiratorie.

Directorul medical al Spitalului Elias a precizat că trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu va rămâne în spital până vineri, conform procedurilor.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit în această dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu