x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Sălii Polivalente, Octavian Bitu, condamnat la 3 ani închisoare

Directorul Sălii Polivalente, Octavian Bitu, condamnat la 3 ani închisoare

14 Dec 2015   •   19:59
Directorul Sălii Polivalente, Octavian Bitu, condamnat la 3 ani închisoare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi luare de mită.

Decizia nu este definitivă, iar Bitu poate face apel.

Octavian Bitu a fost trimis în judecată de DNA pe 29 septembrie, fiind acuzat că, în perioada aprilie - august, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în dosar, suma de 10.000 euro şi foloase materiale constând în cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată a directorului Sălii Polivalente, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă. În acelaşi context, în schimbul banilor şi foloaselor pretinse, el s-a angajat faţă de acelaşi denunţător ca, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi", susţin procurorii.

DNA preciza că, pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional - Sala Polivalentă, firma omului de afaceri construise o clădire pentru care, în 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

"În aceste condiţii, în aprilie 2013, Bitu a ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de inculpat. În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în mai 2013, Octavian Bitu a reiterat ameninţările şi l-a înştiinţat pe denunţător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", mai spun procurorii.

În 1 septembrie, în acelaşi scop, arată DNA, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denunţători suma de 10.000 lei, moment în care a fost prins în flagrant de anchetatori.

×