x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Discriminarea românilor din Sf. Gheorghe, azi la CNCD

Discriminarea românilor din Sf. Gheorghe, azi la CNCD

05 Feb 2012   •   21:00
Discriminarea românilor din Sf. Gheorghe, azi la CNCD

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat ieri, pe blogul personal, ca astazi, de la ora 10, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va anali­za sesizarea sa referitoare la po­ten­tiala discriminare a cetatenilor de nationalitate romana din municipiul Sfantu Gheorghe. In acest context, Dan Voiculescu a publicat si un mesaj adresat lui Antal Árpád András, primarul municipiului Sfantu Gheor­ghe, prin care ii solicita sa analizeze situatia celor peste 14.000 de cetateni de nationalitate romana din municipiul Sfantu Gheorghe.

"Consider ca in locul unor declaratii emotionale si agresive, care prejudiciaza pe toti cetatenii romani, indiferent de etnie, ar fi mult mai util sa analizati lucid si aplicat aceasta tema. Desi un sfert din locuitorii municipiului Sfantu Gheorghe sunt de nationalitate romana, nici unul dintre cei 119 de functionari publici angajati la Pri­marie, ale caror declaratii de avere sunt publicate pe site-ul institutiei, nu este de nationalitate romana, toti fiind de etnie maghiara. Un asemenea raport, de 119 la zero, nu poate fi o intamplare.

Dumneavoastra, ca reprezentant al unei minoritati, ar trebui sa intelegeti foarte usor ca discriminarea sistematica a unei comunitati va determina, mai devreme sau mai tarziu, o reactie pe masura. Avem responsabilitatea de a preveni conflicte, nu de a le alimenta. Nu actio­nez impotriva nimanui, ci pentru drepturile a 14.000 de romani, locui­tori ai municipiului Sfantu Gheor­ghe, si cred ca, in calitatea dumnea­voastra de primar al localitatii, ar trebui sa va alaturati acestui demers", se arata in scrisoare.

×
Subiecte în articol: observator