x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dispare apa minerală Biborţeni? “O să bem minerală din Dâmboviţa”

Dispare apa minerală Biborţeni? “O să bem minerală din Dâmboviţa”

de Istvan Deak    |    21 Noi 2012   •   19:20
Dispare apa minerală Biborţeni? “O să bem minerală din Dâmboviţa”

Situaţie dramatică la Centrul de îmbuteliere al apei minerale Biborţeni. Angajaţii au sistat activitatea şi au intrat în grevă generală încă de săptămâna trecută, refuzând să se întoarcă la muncă până ce nu îşi vor primi salariile restante. “Dacă acţiunea lor va continua, în câteva zile apa minerală Biborţeni ar putea deveni de domeniul istoriei”, scrie ziarul covăsnean Szekely Hirmondo.

Directorul de resurse umane de la fabrica din Biborţeni a subliniat că firma aflată sub faliment este incapabilă să achite salariile. “Noi nu putem să plătim, muncitorii nu vor să se întoarcă la muncă, astfel că nu se întrevede nici o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii. Aşteptăm în continuare decizia conducerii de la Bucureşti”, a mărturisit Varga Gizella pentru sursa citată.

Ea a subliniat că stocul existent în depozitul din Biborţeni permite aprovizionarea săptămânală a oraşului Baraolt cu 12.000 de litri de apă minerală la sticle de 1 litru. “Este ultimul stoc de care dispunem. Din alte localităţi ni s-a semnalat deja absenţa produsului nostru”, a adăugat Varga.

Vizibil deranjat de situaţia creată, unul dintre muncitori acuză politicienii locali că nu se implică. “Nu înţeleg de ce e nevoie de o conducere din Bucureşti pentru o fabrică judeţeană de apă minerală din Covasna. Avem atâţia politicieni milionari cu gura mare în judeţ, de ce nu sunt capabili să cumpere acest centru de îmbuteliere? Astfel interesele muncitorilor locali ar fi reprezentate cu demnitate. Dar, îmi cer scuze, am uitat că aceşti politicieni reprezintă interesele minorităţii maghiare doar în campania electorală, în scopul de a obţine o tabără de votanţi. Ni se spune că firma este în faliment, mai pe ungureşte asta înseamnă că vor să închidă şi fabrica asta, astfel încât pe viitor să bem apă carbogazoasă din Dâmboviţa, îmbuteliată la Bucureşti”, a comentat unul dintre muncitori, sub protecţia anonimatului.

×
Subiecte în articol: apa minerala biborteni