x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Disparitii pe malurile Dunarii

Disparitii pe malurile Dunarii

10 Sep 2004   •   00:00

Dupa ce, in ziarul de ieri, am dezvaluit povestea unui barbat din Braila care a disparut timp de 13 zile si sustine ca a fost rapit de satanisti care i-au baut sangele, astazi va prezentam alte doua cazuri de disparitii inconjurate de mister care au avut loc in ultimele saptamani in acelasi judet.

NICOLETA BUTNARU

Finele lunii august si inceputul lui septembrie au fost marcate, la Braila, prin trei disparitii ciudate. Un barbat de 31 de ani "s-a evaporat" cu trei saptamani inainte de nunta si a reaparut, ca din senin, pe 4-5 septembrie, relatand ca a fost rapit de o grupare cu porniri satanice. Un altul, care reusise la Scoala de Politie, a disparut, sambata trecuta, in Vama Veche, iar mama sa presupune ca a fost racolat de o grupare MISA. Duminica trecuta, un al treilea brailean a disparut, a doua zi dupa ce s-a casatorit.

Tanarul Ion Nita, brailean de 22 de ani, a disparut, sambata trecuta, in conditii ciudate, in Vama Veche. Mama sa, Doina Morarescu, ne-a relatat ieri ca baiatul cunoscuse, in tren, un barbat ciudat, care ii insuflase o incredere exagerata in propriile forte. Din acest motiv, mama tanarului presupune ca Ion a mers in Vama Veche pentru a se intalni cu membri MISA, unde a si disparut. "Fiul meu a intalnit, pe tren, la intoarcerea de la examen, un tip ciudat care i-a bagat in cap tot felul de lucruri. Dupa cateva zile, baiatul s-a dus la Vama Veche, unde a si disparut. Cred ca a fost rapit de adepti MISA, fiindca prietenii lui mi-au povestit tot felul de lucruri stranii, iar un ospatar caruia i-am aratat poza lui mi-a spus ca l-a vazut, in Vama Veche, in compania a 7-8 persoane, cunoscute ca fiind membri MISA", a sustinut Doina Morarescu, mama disparutului.

Ion a absolvit doi ani de facultate - Automatica - la Galati, dupa care a dorit sa intre in Politia de Frontiera, iar in urma cu doua saptamani a fost la Oradea si a dat concurs la Scoala de Agenti de Politie de Frontiera si a intrat. Pe tren - povestesc prietenii si mama sa - a intalnit un barbat ciudat. A vorbit cu acesta si s-a intors acasa schimbat.

MISTER. Duminica, 12 septembrie, Ion ar fi trebuit sa plece spre Oradea, sa inceapa cursurile. "Tipul pe care l-a intalnit in tren i-a dat o exagerata incredere in fortele lui, l-a schimbat. Cica fusese in Garda Nationala si i-a dat foarte multe sfaturi. El era un tip linistit, modest, dar acum era vadit schimbat. Spunea ca va dovedi ca este barbat, ca se va descurca singur. A fost crescut de mama sa, singura, inca de mic. Tot de pe tren a cumparat un medalion ca o placuta de identificare pentru Legiunea Straina, care avea incrustata o mana. Se comporta ciudat. Ne-a cerut sa mergem in Vama Veche, la concert. Ne-am dus, joi, 1-2 septembrie, parca. Ne-am instalat corturile, insa el a disparut. A reaparut si nu ne-a spus nimic, a zis ca s-a plimbat. Vineri a disparut din nou, cateva ore. Sambata a plecat dis-de-dimineata, in slip. S-a intors si si-a luat hainele, un tricou negru si blugii gri. A disparut de tot, de atunci. Nu l-am mai vazut. L-am cautat si noi, l-a cautat si mama lui. A plecat doar cu buletinul la el. Nu si-a luat telefonul mobil, nici bani", ne-a relatat Aurelian Tarciu, prietenul lui Ion.

INVESTIGATII. Mama baiatului a pornit o cercetare pe cont propriu, s-a dus in Vama Veche si, cu poza baiatului in mana, a batut toate localurile, plaja, a intrat prin toate locurile, cautandu-si copilul: "M-am dus intr-un local, "La Bibi", si acolo un ospatar mi-a spus ca l-a vazut in compania unora care erau cunoscuti ca fiind adepti MISA. De asemenea, m-am inalnit, acolo, cu parinti care-si cautau copiii, disparuti de doi, trei ani si care stiau ca acolo vor veni si adepti MISA. O fata mi-a povestit ca a vazut, la randu-i, foarte multi oameni mai in varsta care-si cautau copiii, printre adeptii MISA, veniti, atunci, la Vama Veche".

URMARIT LOCAL. Ieri, conform declaratiei chestorului principal de Politie Traian Jipa, seful IPJ Constanta, Ion Nita a fost dat in urmarire locala, urmare a sesizarii depuse de mama acestuia la Postul de Politie Limanu, de care apartine localitatea Vama Veche. "Mare lucru ca baiatul sa nu se fi imprietenit cu vreo metalista. Am primit sesizarea mamei acestuia, l-am cautat, insa n-am avut nici o rapire, nici o crima, nici o sinucidere. L-am declarat urmarit local. Vom lua legatura si cu alte formatiuni de Politie din tara, iar dupa ce vom face formalitatile de rigoare, daca nu apare, il dam in urmarire generala" - chestor principal Traian Jipa, inspectorul sef al IPJ Constanta. Ieri, mama lui Nita a anuntat si Politia Braila, depunand plangere la Serviciul de Investigatii Criminale, Departamentul "Urmariti". Surse din cadrul acestui departament ne-au informat ca vor deschide o ancheta.

O URMA

"Un ospatar mi-a spus ca l-a vazut in Vama Veche, in compania a 7-8 persoane, cunoscute ca fiind membri MISA" - Doina Morarescu, mama lui Ion Nita

DISPARUT DUPA NUNTA

Un alt caz inregistrat la Braila, al treilea din ultimele zile, s-a petrecut duminica, cand un tanar a disparut imediat dupa nunta. Dorel Maftei ( foto ), de 35 de ani, a disparut de la domiciliu, a doua zi dupa ce si-a pus pirostriile. "Duminica, pe la ora 15:00, a luat 2 milioane de lei la el si a plecat sa plateasca o datorie. A plecat doar cu hainele de pe el. N-are buletinul, n-are nimic. Am inceput sa-l cautam pe la morga, pe la spitale, am fost si la Politie. Nu stiu unde ar putea sa fie sotul meu, nu obisnuia sa bea, nu era in conflict cu nimeni. L-am cautat peste tot. N-a luat toti banii de la nunta, ca sa zic ca a fugit, a plecat cu vorba buna, nu ne-am certat. Avem si o fetita, in varsta de trei luni, impreuna", ne-a spus, plangand, Elena Maftei, proaspata sotie a disparutului.
×
Subiecte în articol: mama observator MISA vama veche vama veche disparut