x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distinctie pentru ucraineni - Cononov a mai facut o gafa

Distinctie pentru ucraineni - Cononov a mai facut o gafa

de Alexandru Nastase    |    23 Mar 2006   •   00:00

Seria gafelor incredibile facute de guvernatorul Deltei Dunarii, Paul Cononov, pare sa nu aiba sfarsit. Cea mai recenta isprava este acordarea unei plachete cu titlul "Prietenul Deltei Dunarii" ambasadorului Ucrainei la Bucuresti. Si asta in contextul in care Iuryi Malko a multumit pentru distinctie spunand ca tara sa va continua lucrarile la canalul ucigas din Rezervatia Biosferei.

PREMIERE. Evenimentul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute cand Iuryi Malko, insotit de o delegatie oficiala a ambasadei, a vizitat judetul Tucea pentru a se interesa de problemele comunitatii ucrainene de acolo. Ca si alte oficialitati locale, nici guvernatorul-gunoier Paul Cononov nu a ratat ocazia de a se intalni cu ambasadorul tarii care construieste in Delta Dunarii canalul Bistroe, proiect blamat de intreaga comunitate internationala si considerat a avea un impact devastator asupra Rezervatiei. Mai mult decat atat, Cononov nu numai ca nu a vorbit critic despre proiectul ucrainenilor, dar a si tinut sa le arate acestora ca ii apreciaza pentru ceea ce fac in Delta Dunarii. Astfel, Cononov i-a inmanat lui Iuryi Malko placheta "Prieten al Deltei Dunarii". Si, pentru ca absurdul situatiei sa fie complet, sfidand intreaga asistenta, ucraineanul a multumit pentru distinctie spunand tocmai ca tara sa va duce pana la capat proiectul canalului ucigas!

DISTINCTIA. Placheta "Prieten al Deltei Dunarii" este oferita de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii celor care realizeaza actiuni deosebite pentru promovarea sau protejarea Deltei. Printre cei care au primit in trecut respectiva placheta se numara personalitati care au militat pentru interesele Deltei Dunarii, printre care Claude Martin, presedintele WWF (una dintre cele mai importante organizatii ecologiste din lume), sau Lester Brown, presedintele Institutului pentru Politicile Pamantului de la Washington. Ramane de vazut ce masuri va lua sefa directa a lui Cononov, ministrul Sulfina Barbu, dupa aceasta noua gafa a subalternului sau. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator dunării deltei dunarii cononov