x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DN 67C - Transalpina, închis temporar pe tronsonul de la ieşirea din staţiunea Rânca şi până la Obârşia Lotrului

DN 67C - Transalpina, închis temporar pe tronsonul de la ieşirea din staţiunea Rânca şi până la Obârşia Lotrului

08 Oct 2016   •   15:23
DN 67C - Transalpina, închis temporar pe tronsonul de la ieşirea din staţiunea Rânca şi până la Obârşia Lotrului
Sursa foto: FOTO: Oana Pavelescu

DN 67 C Transalpina a fost închis temporar pe tronsonul de la ieşirea din staţiunea Rânca şi până la Obârşia Lotrului, din cauza vântului foarte puternic, a ceţei şi a gheţii de pe carosabil, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Ion Tudor.

"În urma analizei efectuate de către administraţia drumurilor şi cu Poliţia Rutieră, s-a luat măsura închiderii temporare a DN 67 C între kilometrul 34+800 de la ieşirea din staţiunea Rânca până la Obârşia Lotrului. Deocamdată este închis temporar, în funcţie de condiţiile meteo, vedem cum va fi vremea în zilele următoare, dacă se vor crea condiţiile de siguranţă pentru participanţii la trafic, vom deschide drumul. Este vânt puternic, foarte frig, ceaţă şi au fost deja scurgeri de apă de pe versanţi, care îngheaţă pe drum", a precizat Ion Tudor.

Angajaţii SDN Târgu-Jiu, împreună cu jandarmii montani şi salvamontiştii, au intervenit, sâmbătă, în jurul orei 10,00, pentru a ajuta un microbuz cu turişti străini să înainteze pe Transalpina, în zonă fiind viscol puternic.

Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, microbuzul nu a mai putut să înainteze din Pasul Urdele către zona montană Rânca, din cauza zăpezii care a îngheţat pe carosabil.

"Viscol puternic pe DN 67 C Transalpina, a nins azi-noapte de la 1.800 de metri în sus, s-a acţionat cu două utilaje. Astăzi, în jurul orei 10,00, am fost nevoiţi să intervenim cu utilajele şi împreună cu echipele de jandarmi montani şi Salvamont, în zona Urdele, deoarece a fost anunţat un microbuz cu câţiva turişti străini. Ne-am mobilizat, nu au fost înzăpeziţi, dar nu puteau să mai înainteze pentru că zăpada îngheţase pe drum. S-a acţionat cu material antiderapant, cu lama în faţă, în câteva zone în care s-au creat rulouri de zăpadă, au fost înlăturate, iar în jurul orei 12,15 deja coboară pe drum uscat. Sunt echipaţi, 4X, dar şi cu cauciucuri de iarnă condiţiile sunt foarte grele. Erau 3 sau 4 turişti străini, acum coboară, însoţiţi de cele două utilaje de la noi cu lamă, echipajul de la Salvamont şi echipajul de jandarmi montani", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Tudor.

Sursa: AGERPRES

×