x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA a trimis cererea de arestare a Elenei Udrea la Curtea Supremă

DNA a trimis cererea de arestare a Elenei Udrea la Curtea Supremă

24 Feb 2015   •   15:49
DNA a trimis cererea de arestare a Elenei Udrea la Curtea Supremă

Procurorii DNA au trimis cererea de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea în dosarul Gala Bute către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cererea se va judeca mâine, la ora 8:00.

Decizia Camerei a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a afirmat astăzi, după audierea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoștință noile învinuiri în dosarul "Gala Bute", adăugând că se așteaptă la formularea unei propuneri de arestare preventivă.

Udrea a spus că acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție se bazează doar pe denunțuri, formulate de ceilalți inculpați din dosarele în care este cercetată. "Eu constat următorul lucru: toți cei care sunt prinși că au luat șpagă sau că au făcut ceva ilegal este suficient să declare că au dat-o mai departe cuiva și sunt lăsați liberi, bine-mersi. (...) Nu știu, trebuie să spun și eu că am dat ceva cuiva ca să nu mai fiu hărțuită? Categoric nu, dar văd că este ceea ce se întâmplă astăzi, tehnica asta, denunțul, adică recunosc și apoi denunț și spun mai departe că am luat, dar am dat nu știu cui, îi face scăpați pe cei care practică asta (...). În dosarul "Gala Bute", singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, care nu a fost de acord să declare ce i s-a cerut", a declarat Elena Udrea. Fostul ministru a precizat că nu intenționează să formuleze denunțuri împotriva altor persoane, cu excepția directorului interimar al SRI, Florian Coldea."Despre dânsul o să tot fac denunțuri până le ia cineva în serios. (...) Nu am niciun motiv să fac denunț împotriva nimănui, în afară de cel pe care l-am făcut", a mai spus Elena Udrea.

Unul dintre apărătorii săi, avocatul Marius Striblea, a confirmat că procurorii DNA au început urmărirea penală pentru noi fapte în dosarul "Gala Bute" și că vor formula, cel mai probabil, o propunere de arestare preventivă.


×
Subiecte în articol: Elena Udrea