x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA cere arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu. În dosar apare şi o înregistrare cu Elena Udrea

DNA cere arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu. În dosar apare şi o înregistrare cu Elena Udrea

13 Noi 2012   •   17:53
DNA cere arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu. În dosar apare şi o înregistrare cu Elena Udrea
UPDATE 19:03 - Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

UPDATE 18:19 -
În dosarul Trăşculescu apare şi Elena Udrea, o înregistrare cu fostul ministru al Turismului fiind găsită după ce procurorii au verificat telefonul lui Marian Calotă, potrivit referatului DNA. Conform România TV, se pare că Udrea  dădea asigurări că fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi direcţionate către administraţiile locale conduse de către democrat-liberali.

"Banii pentru drumuri din programul PNDI vor fi direcţionaţi doar către primarii noştri, ai PDL", ar fi spus Udrea. Calotă susţine că nu este vorba de o discuţie pe care ar fi avut-o personal cu Udrea, ci de o înregistrare pe care ar fi făcut-o de la televizor şi pe care o folosea pentru a demonstra că are acces la oficialităţi înalte.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, marţi după-amiază, arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu.

Acesta este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut sâmbătă de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care ar fi urmat să îi dea lui Trăşculescu.

Complicele deputatului PDL va sta în arest umătoarele 29 de zile, dacă magistraţii ÎCCJ nu îl vor pune în libertate la recurs.

×