x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, pus sub control judiciar pe cauţiune pentru complicitate la trafic de influenţă

DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, pus sub control judiciar pe cauţiune pentru complicitate la trafic de influenţă

20 Feb 2016   •   11:11
DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, pus sub control judiciar pe cauţiune pentru complicitate la trafic de influenţă
Procurorii DNA Bacău au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru 60 de zile, faţă de deputatul Lucian Ciubotaru, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

Aceeaşi măsură s-a luat faţă de Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, pentru trafic de influenţă.

"Inculpaţii Ciubotaru şi Bădără vor depune o cauţiune în valoare de 10.000 lei respectiv 5.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpaţilor la dispoziţia PÎCCJ - DNA sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Cauţiunea se va depune în termen de 5 zile. Inculpaţilor Bădără şi Ciubotaru li se atrage atenţia că nedepunerea cauţiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în 15 februarie Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat lui Marcel Bădără să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

"Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Lucian Ciubotaru, care, la 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliţie şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, inculpatul Bădără a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul lui Ciubotaru, suma de 4.500 lei", susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care şi interdicţia de a părăsi ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare.

"Inculpaţilor Bădără şi Ciubotaru li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază DNA.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: dna lucian ciubotaru trafic de influenta