x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA face percheziţii acasă şi în biroul preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde

DNA face percheziţii acasă şi în biroul preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde

14 Mai 2015   •   08:24
DNA face percheziţii acasă şi în biroul preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde

Perchezițiile DNA, din această dimineaţă, de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, au loc în cadrul dosarului în care vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată.

Ionesie Gheorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri, martor denunțător, mai multe sume de bani, reprezentând 10% din încasările primite de firma acestuia pentru contracte acordate de CJ, potrivit DNA, citată de AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie percheziţionează, joi dimineaţă, atât biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş- Severin, liberalul Sorin Frunzăverde, cât şi locuinţa acestuia din municipiul Reşiţa.

Sursele citate au mai precizat că Sorin Frunzăverde, care este vicepreşedinte PNL la nivel naţional, nu a fost găsit la locuinţa din municipiul Reşiţa, percheziţiile fiind făcute în absenţa sa.

Există, însă, şi zvonul că percheziţiile ar avea legătura cu alegerile prezidenţiale de anul trecut, mai precis cu unele presiuni asupra primarilor făcute în timpul campaniei electorale.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat joi, la finalizarea perchezițiilor care au avut loc la sediul CJ, că nu se poate vorbi despre aşa ceva.

"Nu înțeleg ce puteam face penal la alegeri. Cum puteam eu să influențez voturi? Cât despre presiuni asupra primarilor, despre ce presiuni vorbim? Cum puteam eu să îi presez? Dându-le fonduri? Ce fonduri, din moment ce Consiliul Județean nu mai împarte bani la primării? La primul tur, am fost suspectat că nu am făcut campanie, acum se spune că am făcut campanie nu știu cum... Au plecat de la PNL la PSD 20 de primari. Deci ce presiuni puteam face eu? Am făcut o campanie normală, la fel ca întotdeauna", a afirmat Sorin Frunzăverde.


×