x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, la poarta lui Sorin Blejnar. Fostul şef al ANAF, citat în dosarul contrabandei cu petrol

DNA, la poarta lui Sorin Blejnar. Fostul şef al ANAF, citat în dosarul contrabandei cu petrol

de Veronica Micu    |    11 Iul 2012   •   09:25
DNA, la poarta lui Sorin Blejnar. Fostul şef al ANAF, citat în dosarul contrabandei cu petrol

Sorin Blejnar a declarat intr-o interventie telefonica la Antena3, ca doi ofiteri de la Directia Nationala Anticoruptie au adus la domiciliul acestuia o citatie prin care este solicitat sa se prezinte la audieri in dosarul care vizeaza infractiuni de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 15 milioane de euro.

Initial, surse din cadrul anchetei au declarat ca Directia Nationala Anticoruptie trimisese o masina dupa sotia lui Sorin Blejnar.

Fostul sef al ANAF a afirmat insa ca in masina aflata in fata casei sale se aflau reprezentanti ai DNA care i-au inmanat sotiei fostului sef al ANAF o citatie prin care Blejnar este solicitat sa se prezinte la audieri.

"Am primit o citatie pentru saptamana viitoare pentru a ma prezenta la DNA. Voi merge la audieri. Nu am niciun fel de implicatie in acest dosar. Nu am nicio emotie", a declarat Sorin Blejnar.

“Prea multe date si informatii in acest dosar nu am. Prin urmare, sunt convins ca in scurt timp procurorii vor ajunge la concluzia ca nu am niciun fel de implciare in acest dosar,' a mai spus Blejnar.Blejnar a adaugat ca nu are relevanta calitatea sa in acest dosar – martor sau invinuit. De asemenea, a spus ca nu are multe date despre ancheta.



Directia Nationala Anticoruptie are in luneta o grupare de crima organizata compusa din 17 persoane, acuzata de evaziune fiscala. Potrivit anchetatorilor, reteaua era structurata pe mai multe paliere. Unul dintre acestea, pe care procurorii il numesc “palierul de protectie', atrage atentia in mod deosebit, pentru ca era ocupat de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, seful sau de cabinet Codrut Marta sI fostul sef al vamilor, Viorel Comanita.

Blejnar, Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu sunt cercetati de DNA, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemes si sotia sa, s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, iar dupa intrarea in tara acestia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioara.

×