x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA - Miniştri din Guvernul Ponta, menţionaţi în dosarul lui Mircea Govor

DNA - Miniştri din Guvernul Ponta, menţionaţi în dosarul lui Mircea Govor

17 Dec 2015   •   20:19
DNA - Miniştri din Guvernul Ponta, menţionaţi în dosarul lui Mircea Govor

Miniştri din Guvernul Ponta, aflaţi în funcţie în anul 2013, sunt menţionaţi în dosarul în care a fost reţinut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, ministrul Finanţelor Publice de la acea vreme numărându-se printre cei cu care se încerca să se ia legătura.

Informaţia apare în referatul DNA înaintat Instanţei Supreme cu propunerea de arestare preventivă a lui Mircea Govor, reţinut miercuri pentru mai multe fapte de şantaj şi folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA precizează că, în acelaşi context al reorganizării structurilor ANAF, şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a acţionat, în august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri (...), pe funcţii de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale şi orăşeneşti de la nivel judeţean.

Anchetatorii susţin că acesta a acţionat de maniera arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu Govor şi cu o altă persoană, aceştia stabilind concret care persoane să ocupe funcţii de conducere la instituţia respectivă, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care, la acea vreme, coaliţia aflată la putere (n.r USL) era formată din partidele (...) şi (...).

Astfel, la 6 august 2013, s-a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel judeţean, în scopul redistribuirii, precum şi la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese.

"De asemenea, cei doi au convenit asupra necesităţii vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct şef serviciu fiscal, numitul (...) a fost înlocuit de numitul (...), persoană din anturajul lui (...)). La aceeaşi dată, (...) a manifestat interes pentru numirea lui (...) pe funcţia de trezorier şef al AJFP Satu Mare, intenţie ce nu s-a concretizat, pe funcţia respectivă fiind numită ulterior numita (...). Nemulţumit de această numire, (...) a luat legătura cu numita (...) (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj, la intervenţia pe care numitul (...), ministru (...) la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă (...), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanţelor Publice de la acea vreme, numitul (...) (membru (...), prin intermediul directorului său de Cabinet, numitul (...)", se arată în document.

×
Subiecte în articol: mircea govor dna