x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA - Mitică Dragomir, invinuit

DNA - Mitică Dragomir, invinuit

de Miruna Pasa Petru    |    04 Dec 2007   •   00:00
DNA - Mitică Dragomir, invinuit

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost invinuit ieri oficial pentru luare de mită, abuz in serviciu, fals şi uz de fals, in legătură cu terenul pe care s-a construit noul sediu al Ligii.



Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost pus oficial sub invinuire ieri de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de luare de mită, abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.


Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2001, Dragomir ar fi fost mituit de o persoană cu un teren de 350 de metri pătraţi situat in Bucureşti, care valora acum şase ani aproximativ 30.000 de dolari, iar in prezent aproximativ 170.000 de euro. In schimbul imobilului "primit cadou", preşedintele LPF ar fi acceptat ca Liga să cumpere de la aceeaşi persoană 1.500 mp de teren, cu suma de 350.000 de dolari, valoare de trei ori mai mare decăt preţul practicat pe piaţa liberă la acea dată.


Procurorii susţin, de asemenea, că pentru a ascunde provenienţa terenului luat ca mită şi pus in prezent sub sechestru, Dumitru Dragomir l-ar fi trecut pe numele unei societăţi comerciale aparţinănd fiului său. Preşedintele LPF a susţinut ieri că este nevinovat şi că dosarul are la bază o plăngere penală făcută impotriva sa de fostul preşedinte al FC Naţional, Constantin Iacov.

×
Subiecte în articol: observator