x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Doar” patru pachete de legi

“Doar” patru pachete de legi

de Eugenia Mihalcea    |    14 Mai 2009   •   00:00

În timp ce şcoala românească suferă din cauză de neperformanţă, iar profesorii se plâng de salarii prea mici, la Ministerul Educaţiei au ajuns nici mai mult, nici mai puţin de trei pachete de legi ale educaţiei, care se vor alătura proiectului ministerului.



Educaţia se ghidează acum după o lege veche din 1995, amendată de nenumărate ori. Din următorul an şcolar însă elevii, profesorii şi părinţii ar putea să beneficieze de un model nou de act normativ.

Problema este că, la această oră, nu se ştie încă dacă vor fi luate în calcul legile lui Adomniţei - fost ministru al Educaţiei din guvernarea Tăriceanu, ale lui Mircea Miclea, actualul preşedinte al Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie, sau cele lansate ieri de Consorţiul Român pentru Educaţia Copiilor şi Tinerilor Supradotaţi şi Talentaţi - EDUGATE.

Cristian Adomniţei a anunţat că va introduce la Camera Deputaţilor pachetul de legi realizat în timpul mandatului său. În ceea ce priveşte proiectul Comisiei Prezidenţiale, acesta a fost trimis la începutul acestei luni către Guvern.

×
Subiecte în articol: observator