x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doar puţin peste jumătate dintre români îşi vor lua brad de Crăciun

Doar puţin peste jumătate dintre români îşi vor lua brad de Crăciun

21 Dec 2011   •   14:33
Doar puţin peste jumătate dintre români îşi vor lua brad de Crăciun

Putin mai mult de jumatate dintre romani intentioneaza sa-si cumpere un brad de Craciun, cei care sunt dispusi sa faca o astfel de achizitie preferand pomii naturali, care costa cel mult 100 de lei, se arata intr-un studiu al Reveal Marketing Research, pentru CaleaEuropeana.ro.

Femeile sunt mai dispuse sa cumpere un brad decat barbatii (cu 20% mai mult). 65% dintre cei care vor sa-si cumpere brad au studii superioare. Mai mult de trei sferturi dintre cei care isi doresc un brad sunt casatoriti sau locuiesc cu partenerul si se situeaza in intervalul de varsta 26-45 de ani. De asemenea, majoritatea au locuri de munca permanente si venituri cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

Jumatate dintre romani nu ar da mai mult de 100 de RON pentru un brad. 35% dintre participantii la studiu au spus ca ar da pana la 150 de lei pe un brad, acestia incadrandu-se in categoria celor cu venituri lunare de peste 4.000 de lei.

De asemenea, romanii cu studii superioare sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru bradul de Craciun.

75% dintre romani cred ca anul acesta vor cheltui la fel sau mai mult ca anul trecut pentru pomul de Craciun. Majoritatea participantilor la studiu, cu varste cuprinse intre 26 si 35 de ani cred ca vor cheltui la fel de mult ca anul trecut, in timp ce persoanele intre 46 si 55 de ani cred ca vor cheltui mai putin ca in anii trecuti.

Persoanele cu studii superioare sunt dispuse sa investeasca mai mult decat anul trecut in pomul de Craciun, spre deosebire de cei cu studii medii, care spun ca vor da mai putini bani anul acesta.

Procentul de persoane casnice care cred ca anul acesta vor cheltui mai mult pentru bradul de Craciun este semnificativ mai mare decat procentul celor care cred ca vor cheltui mai putin sau la fel ca in trecut.

×
Subiecte în articol: brad de craciun cost brazi