x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doctor român, acuzat de malpraxis în Anglia: A trimis acasă un pacient cu gâtul rupt şi o femeie cu sarcină extrauterină!

Doctor român, acuzat de malpraxis în Anglia: A trimis acasă un pacient cu gâtul rupt şi o femeie cu sarcină extrauterină!

de Veronica Micu    |    03 Iul 2013   •   08:50

Un medic cârpaci din România, angajat al NHS (sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie), a fost suspendat şi trimis în judecată după ce a externat un pacient cu gâtul rupt, potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail. Iar asta nu a fost tot. Camelia Jurcut a trimis acasă o gravidă cu sarcină ectopică (extrauterină n.r.), după ce femeia a acuzat dureri puternice de stomac. În plus, Jurcut nu a reuşit să observe un corp străin din metal din ochiul unui alt pacient.

În urma audierilor de la Tribunalul medical din Manchester, judecătorii au aflat că femeia gravidă a fost contactată acasă de o asistentă medicală, aceasta din urmă dându-şi seama de greşeala medicului român. Viitoarea mamă, însărcinată în opt săptămâni, a fost dusă la Spitalul Pilgrim din Boston, comitatul Lincolnshire.

Doctoriţa Jurcut a fost găsită vinovată de "performanţe profesionale deficitare" şi suspendată timp de nouă luni.

Câteva dintre diagnosticele puse de Camelia Jurcut au fost descrise de alţi medici ca fiind "bizare" şi "pripite". Ea a răspuns acuzaţiilor, spunând că prescripţiile sale medicale sunt normale în România.

"Credem că dr. Jurcut este prea încrezătoare în capacităţile ei şi, uneori, nu pare să aibă vreo perspectivă în abordarea în condiţii de siguranţă a managementului pacienţilor valabil în Marea Britanie", a declarat un consultant.

Potrivit jurnaliştilor britanici, în iunie 2011, o femeie aflată la a doua sarcină s-a prezentat la spital cu dureri abdominale puternice. Dr. Jurcut nu s-a interesat de istoricul medical al femeii, i-a prescris acesteia un paracetamol şi a trimis-o acasă.

În uram audierii tuturor martorilor, magistraţii britanici au ajuns la concluzia că dr. Jurcut a administrat tratamente greşite pentru nouă pacienţi, în 2011. "Aceste evenimente s-au petrecut pe parcursul a câtorva luni, dintre cei nouă pacienţi unii suferind de afecţiuni grave. Ai prescris medicamente unor oameni care nu aveau nevoie de ele", i s-a adresat judecătorul John Donnelly specialistului român.

Camelia Jurcut este medic în Anglia din 2009. Potrivit jurnaliştilor britanici, femeia intenţionează să se întoarcă în România.


×