x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi angajați de la TAROM, infectați cu Covid-19. Unul s-a infectat pe litoralul românesc

Doi angajați de la TAROM, infectați cu Covid-19. Unul s-a infectat pe litoralul românesc

17 Iul 2020   •   12:54
Doi angajați de la TAROM, infectați cu Covid-19. Unul s-a infectat pe litoralul românesc
Sursa foto: observator.tv

Doi angajați ai companiei TAROM sunt infectați cu noul coronavirus. Unul dintre aceștia s-a infectat după un sejur pe litoralul românesc.

 

Marți, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2. Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc.

În prezent, pacientul se află în autoizolare acasă împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a anchetei epidemiologice s-a stabilit că în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul SARS-COV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi, 9 iulie, după care s-a învoit, fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea, susține compania.

Totodată, TAROM informează că și în cursul zilei de joi, 16 iulie, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2. Testarea a fost făcută în 15 iulie pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

„Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități. Menționăm că cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor. Încă de la apariția primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de Măsuri stricte pentru prevenirea contaminării, angajaților, a echipajelor de zbor și a pasagerilor. Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri și mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloților, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările și toate celelalte suprafețe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curățate și dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare. Mai mult, pe timpul desfășurării misiunilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși si halat de protecție”, transmite compania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angajati tarom Covid-19