x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în timp ce transportau 220.000 de ţigarete de contrabandă

Doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în timp ce transportau 220.000 de ţigarete de contrabandă

09 Aug 2019   •   17:03
Doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în timp ce transportau 220.000 de ţigarete de contrabandă

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce transportau 220.000 de ţigarete de contrabandă pe care ar fi urmat să le vândă într-o piaţă din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis vineri AGERPRES, în cursul zilei de joi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 Poliţie şi Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au prins în flagrant pe raza municipiului Suceava doi bărbaţi de 34, respectiv 64 de ani, care transportau cu un autoturism cantitatea de 220.000 de ţigarete de contrabandă, în vederea comercializării într-o piaţă din sectorul 2, Bucureşti.

"Activitatea face parte dintr-o acţiune amplă a poliţiştilor din Capitală care are ca scop combaterea contrabandei cu ţigarete şi stoparea comercializării acestora în pieţele din Bucureşti", se precizează în comunicat.

Oamenii legii arată că, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii achiziţionau, transportau, deţineau şi comercializau importante cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, fără respectarea prevederilor legale.

"Totodată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sectorul 2 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiilor 6-9 Poliţie, au pus în executare un număr de 14 mandate de percheziţie la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete. În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite 32.800 de ţigarete provenite din spaţiul extracomunitar, fiind indisponibilizate patru autoturisme, care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunii", menţionează poliţiştii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 170.000 de lei, informează DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cu şapte persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tigari de contrabanda