x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi copii de 5 şi 6 ani, găsiţi dormind sub un pod, dezbrăcaţi şi înfometaţi

Doi copii de 5 şi 6 ani, găsiţi dormind sub un pod, dezbrăcaţi şi înfometaţi

de Mediafax    |    04 Oct 2011   •   15:26

Doi copii in varsta de cinci si sase ani, cu domiciliul in judetul Galati, au fost gasiti infometati, dezbracati si dormind sub un pod din comuna vasluiana Epureni, cei doi aflandu-se in grija unui barbat care pentru unul dintre baieti era tata, iar pentru celalalt bunic.

La sesizarea autoritatilor locale din Epureni, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit, marti, in cazul a doi copii aflati intr-o situatie de risc major, dupa ce s-a constatat ca ambii baieti erau neglijati de catre persoana cu care venisera din judetul Galati.
De altfel, sustin reprezentantii DGASPC Vaslui, copiii dormeau sub un pod din localitate si erau tinuti flamanzi si dezbracati de catre cel care pentru mezinul de cinci ani era tata, iar pentru baiatul de sase ani era bunic.

"Cei doi minori erau lipsiti de supraveghere si ocrotire parinteasca, dormind in locuri riscante pentru sanatate lor, respectiv sub un pod din localitatea Epureni. Barbatul care i-a adus din judetul Galati nu prezinta garantii morale pentru cresterea si ingrijirea lor astfel incat s-a impus luarea unor masuri speciale. Astfel, copilul de sase ani a fost preluat intr-un centru de primire in regim de urgenta, in timp ce pentru baietelul de cinci ani s-au demarat procedurile pentru obtinerea unei ordonante presedintiale in vederea separarii lui de familia naturala si plasarea acestuia intr-un mediu securizant?, a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Campeanu.

Autoritatile vasluiene pentru protectia copilului vor sesiza DGASPC Galati in vederea preluarii celor doi copii, avand in vedere ca acestia isi au domiciliul in judetul Galati. Odata ce vor fi preluati si va fi obtinuta si ordonanta presedintiala pentru baiatul de cinci ani, ambii copii vor fi dati in plasament, in regim de urgenta, la asistenti maternali profesionisti.

×