x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi hackeri români, acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie

Doi hackeri români, acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie

24 Mai 2013   •   16:15
Doi hackeri români, acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie

Doi hackeri români au fost arestaţi la Bucureşti, joi, după ce au fost ridicaţi la solicitarea autorităţilor judiciare americane, fiind acuzaţi de acestea că ar fi aderat, pe teritoriul SUA, la o organizaţie mafiotă, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

"Doi bărbaţi din Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare americane, au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR. Cei doi suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru Mediafax, că persoanele arestate sunt Alexandru Manuel Tudor, în vârstă de 32 de ani, din Bucureşti, şi Mihai Daniel Radu, în vârstă de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Ce doi erau urmăriţi internaţional, în urma unei solicitări formulate de autorităţile judiciare americane. În SUA, ei au fost arestaţi preventiv în lipsă, pentru "conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic cu servicii contrafăcute".

Conform surselor citate, cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de autorităţile americane că, în perioada 2005 - 2010, aceştia s-au aflat pe teritoriul SUA, unde, după ce au aderat la o grupare mafiotă, au comis mai multe infracţiuni, majoritatea în 2007.

Prejudiciul total provocat de Alexandru Manuel Tudor şi Mihai Daniel Radu a fost evaluat de americani la aproximativ un milion de dolari.

Cei doi au fost încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei, dup ce, joi, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.


×