x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi medici de la Spitalul MAI Gerota, în stare critică după ce au fost infectați cu coronavirus. Contacți ai ofițerului MAI internat pe 5 martie

Doi medici de la Spitalul MAI Gerota, în stare critică după ce au fost infectați cu coronavirus. Contacți ai ofițerului MAI internat pe 5 martie

28 Mar 2020   •   10:06
Doi medici de la Spitalul MAI Gerota, în stare critică după ce au fost infectați cu coronavirus. Contacți ai ofițerului MAI internat pe 5 martie
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Doi medici care lucrează pe secţia de la Terapia Intensivă de la Spitalul MAI Gerota sunt în stare critică, după ce au fost infectaţi cu coronavirus, scrie Antena 3.

Ambele doctoriţe au doar 40 de ani şi niciuna dintre ele nu are alte probleme medicale.

Ele au fost duse la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate.

La Spitalul Ministerului de Interne Dimitrie Gerota din Capitală, este o situaţie critică. 

Jumătate din personalul medical al spitalului a fost depistat cu noul coronavirus. Zeci de cazuri au fost confirmate într-o singură zi. 

Medicii şi asistentele ar fi fost contaminaţi de fostul ofiţer MAI care a venit infectat şi a minţit autorităţile că nu a fost plecat din ţară. De fapt, fusese în Israel. 

Spitalul a fost în carantină. 

Cazul fostului ofiţer MAI care a minţit medicii de la Spitalul MAI Gerota

Bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

Bărbatul din Bucureşti confirmat cu noul coronavirus a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu virusul 2019-nCoV, informa Grupul de Comunicare Strategică.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani.

Inițial, pacientul a afirmat că nu a călătorit recent în niciun stat aflat în zonele considerate de risc maxim.

La nivelul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi ai bărbatului, în rândul personalului medical având loc verificări speciale.

×
Subiecte în articol: coronavirus spitalul gerota