x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi medici francezi - voluntari pentru victimele incendiului din Colectiv

Doi medici francezi - voluntari pentru victimele incendiului din Colectiv

06 Noi 2015   •   14:37
Doi medici francezi - voluntari pentru victimele incendiului din Colectiv
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Doi medici francezi, care s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta la tratarea victimelor incediului din Colectiv, vor veni în zilele următoare la Bucureşti, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

Cei doi medici - Marc Guibert, de la Spitalul Saint Louis din Paris, şi Ciprian Isacu, şef al Secţiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux - sunt chirurgi plasticieni.

"Suntem foarte fericiţi că în aceste situaţii complicate cooperarea noastră continuă şi se dezvoltă în mod foarte eficient", a spus ambasadorul.

El a subliniat că ajutorul din partea Franţei va fi atât pe termen scurt, cât şi lung.

"Un ajutor pe termen scurt, care va continua atâta timp cât este nevoie, cu doi medici care vor ajunge la Bucureşti duminică şi luni şi care vor lucra 100% din timp pentru pacienţii români, dar şi unul pe termen lung, care va continua pentru a ajuta România în ceea ce priveşte tratamentul arsurilor. Franţa va fi alături de România şi pe termen scurt şi pe termen lung în această tragedie", a subliniat Francois Saint-Paul. AGERPRES

×