x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi oameni au murit, îngropaţi de vii, în parcul Politehnicii Bucureşti

Doi oameni au murit, îngropaţi de vii, în parcul Politehnicii Bucureşti

08 Dec 2012   •   15:18
Doi oameni au murit, îngropaţi de vii, în parcul Politehnicii Bucureşti
Update 17:00 - Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti face cercetări în cazul incidentului produs în zona Universităţii Politehnica din Bucureşti, urmând să stabilească dacă accidentul, în care au decedat doi bărbaţi prinşi sub un mal de pământ, este de competenţa instituţiei. Directorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat, sâmbătă, că inspectorul de muncă trimis la faţa locului face verificări pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au dus la producerea accidentului şi dacă acesta este sau nu de competenţa instituţiei. Constantin Bujor a precizat că la locul producerii incidentului nu este nicio lucrare în desfăşurare, anchetatorii mergând pe varianta că persoanele prinse sub malul de pământ căutau fier vechi.

Doua persoane, de 32 şi 35 de ani, au decedat, dupa ce au fost surprinse de surparea unui mal de pământ, in parcul Universităţii Politehnica din Capitală. La faţa locului sunt mai multe echipaje SMURD. Se banuieste ca respectivii sapau dupa fier vechi.

"Am fost solicitati pentru surparea unui mal de pamant, am intervenit cu doua autospeciale. Ajunsi aici, am constatat decesul unei persoane si ne-am apucat sa sapam, ca s-o cautam pe a doua. Nu am putut face mai mult. Interventia a fost foarte dificila, exista posiblitatea prabusirii altui mal de pamant. Din nefericire nu am avut cum sa scoatem aceste persoane in viata", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

In urma cu zeci de ani, pe locul parcului Universităţii Politehnica, ar fi fost depozite ale Armatei, iar fiare zac ingropate sub 2-3 metri de pamant.




×