x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi poliţişti, răniţi într-un poligon de tragere de la Arad

Doi poliţişti, răniţi într-un poligon de tragere de la Arad

08 Sep 2009   •   00:00

Doi poliţişti din Arad au fost transportaţi, în această dimineaţă, la Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean, după ce au fost răniţi de o armă care, din primele informaţii, s-ar fi descărcat accidental, în timpul manevrelor de întreţinere.

Incidentul a avut loc în camera de curăţare a armamentului din sediul Poliţiei Judeţene Arad, informează Mediafax. Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Arad, este vorba despre doi agenţi de Poliţie Rutieră care se aflau în încăpere pentru manevrele obişnuite de întreţinere a armamentului.

Sursele menţionate au spus că unul dintre agenţi îşi curăţa pistolul, moment în care acesta s-a descărcat accidental, iar glonţul i-a trecut prin palmă şi a ricoşat din podeaua de beton a încăperii în nasul colegului său.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, cei doi agenţi răniţi au 27, respectiv 28 de ani, şi se pregăteau pentru şedinţele periodice de tragere în poligon.

"Din primele cercetări, se pare că unul dintre agenţii Poliţiei Rutiere, care se afla în camera de curăţare a armamentului, a executat o manevră greşită, iar pistolul Carpaţi s-a descărcat. Cazul este cercetat de procurori şi poliţişti", a declarat Tuduce.

Conform sursei citate, anchetatorii urmează să stabilească dacă în acest caz se poate vorbi despre un accident de muncă.

Cei doi poliţişti sunt angajaţi din 2005, respectiv 2007, la Poliţia Rutieră Arad.

Şeful Serviciului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad, dr. Monica Puticiu, a declarat că unul dintre agenţi are o plagă la mână, prin împuşcare, iar al doilea o rană la piramida nazală.

Cei doi primesc îngrijiri medicale la spital, iar poliţiştii arădeni, alături de un procuror, cercetează împrejurările producerii incidentului.


×
Subiecte în articol: observator