x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila, reţinuţi de DNA

Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila, reţinuţi de DNA

de Agerpres    |    08 Oct 2014   •   19:15
Doi profesori şi un inspector şcolar din Brăila, reţinuţi de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus miercuri reţinerea a doi profesori şi a unui inspector şcolar pentru mită la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie.

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost reţinuţi Manuela Mirela Danielescu, inspector şcolar specializarea matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, pentru trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, Florin Valentin Damian şi Daniela Haret, ambii profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Cei trei vor fi prezentaţi joi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Iulian Văsii până la finalizarea cercetărilor, pe durată nedeterminată, acuzat de dare de mită.

DNA precizează că, la 28 august, cei doi profesori corectori, având ajutorul inspectorului şcolar Mirela Danielescu, au solicitat şi au primit, de la Iulian Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărţit-o.

"Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât, la teza scrisă susţinută la disciplina matematică, inculpatul Văsii, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat", se arată în comunicat.

În acest dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

×
Subiecte în articol: mita la bac profesori dna Braila