x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi turişti polonezi au murit loviţi de trăznet, în Bihor

Doi turişti polonezi au murit loviţi de trăznet, în Bihor

24 Iun 2011   •   10:11
Doi turişti polonezi au murit loviţi de trăznet, în Bihor

Incidentul s-a petrecut langa cabana Padis din judetul Bihor. Purtatorul de cuvant al Salvamont Salvaspeo Bihor, Adrian Marin, a declarat ca cei doi turisti au fost suprinsi de o furtuna puternica.

"Cei doi turisti au fost surprinsi de o furtuna puternica pe traseul turistic si au avut ghinionul ca la nici 300 de metri de cabana Padis sa fie trasniti. Trasnetul a intrat prin gatul barbatului si a iesit prin piciorul fetei. Cei doi se tineau de mana. Iar leziunile erau incompatibile cu viata. Aveau intre 30 si 35 de ani. Colegii mei sunt inca la cabana si asteapta sa vina Politia sa ridice cele doua corpuri, dupa care vor cobori in poiana Glavoi sa investigheze daca cei doi mai erau cu cineva, alt grup de turisti", a spus Marin, citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bihor, locotenentul Cristian Herte, a declarat, la randul sau, ca la fata locului au mers salvamontisti si paramedici.

"In jurul orei 9:30, am fost anuntati, prin 112 ca in zona platoului Padis doi turisti au fost loviti de trasnet ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din aceasta dimineata (vineri dimineata - n.r.). Au intervenit un echipaj de Salvamont, paramedici si ambulanta cu medic din zona, constatandu-se decesul celor doua persoane. E vorba despre un barbat si o femeie, de 34-35 de ani. Din informatiile pe care le detinem e vorba de doi turisti polonezi", a spus Herte.

×