x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi turişti s-au înecat în sudul litoralului! Unul la Saturn si altul la Jupiter

Doi turişti s-au înecat în sudul litoralului! Unul la Saturn si altul la Jupiter

13 Aug 2016   •   21:05
Doi turişti s-au înecat în sudul litoralului! Unul la Saturn si altul la Jupiter
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Vântul şi curenţii marini puternici au luat sâmbătă viaţa a doi turişti români care s-au aventurat să înoate în mare în sudul litoralului, fără a respecta semnalizările de pericol şi avertismentele salvamarilor de pe plaje.

Potrivit medicului Vlad Mihai, de la SMURD, în staţiunea Saturn, pe plaja Hotelului Cerna, un bărbat a fost recuperat din valuri de salvamari şi adus la mal, pe plajă, în stop cardiorespirator. Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa au încercat însă fără succes să îl readucă la viaţă iar bărbatul, din Galaţi, în vârstă de 49 de ani, a fost declarat decedat.

Tot sâmbătă, un alt bărbat, de 56 de ani, din Botoşani, ce-şi petrecea vacanţa în staţiunea Jupiter, a fost scos din apa mării, cu greu, de salvatori, dar şi în acest caz cadrele medicale au declarat decesul după încercări repetate de resuscitare.

Potrivit autorităţilor, salvamarii din sudul litoralului s-au confruntat în ultimele 24 de ore cu zeci de cazuri în care turiştii şi-au pus viaţa în pericol ignorând avertismentele şi semnalizările prin care erau informaţi că nu este recomandat ca înotătorii neexperimentaţi să se aventureze în valuri, marea fiind agitată şi curenţii sunt foarte puternici.

Sursa: AGERPRES

×