x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi ucraineni, cercetaţi pentru contrabandă şi peste 19.200 de pachete cu ţigări confiscate la frontieră

Doi ucraineni, cercetaţi pentru contrabandă şi peste 19.200 de pachete cu ţigări confiscate la frontieră

17 Noi 2019   •   16:00
Doi ucraineni, cercetaţi pentru contrabandă şi peste 19.200 de pachete cu ţigări confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în acest sfârşit de săptămână, în două autoutilitare identificate în trafic, dar şi la frontiera verde, cantitatea totală de 19.265 de pachete cu ţigări, în valoare de 225.380 lei, provenită din contrabandă, a anunţat duminică IGPF.

Doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar cele două autovehicule folosite în activitatea infracţională au fost reținute până la finalizarea cercetărilor, precizează un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 16 noiembrie, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, judeţul Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Oraşelor Scheia şi Gura Humorului, au declanşat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

În jurul orei 11,30, au fost identificate şi oprite în trafic pe drumul european E 58 două autoutilitare, înmatriculate în Ucraina, conduse de doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 23 şi 52 de ani, despre care existau date că transportă ţigări provenite din contrabandă.

În urma controlului, în plafonul ambelor autovehicule s-a constat că sunt ascunse ţigări. Cei doi şoferi ucraineni au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În plafonul celor două maşini, a fost descoperită cantitatea totala de 6.195 pachete ţigări, în valoare de 72.500 lei, marfă care a fost confiscată.

În momentul de față, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoutilitarele în valoare totală de 76.000 lei, folosite la transportul ţigărilor, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

IGPF a mai informat că, tot sâmbătă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări, în urma căreia au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.780 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 114.400 lei.

Cazuri similare s-au înregistrat şi la nivelul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Sighetu Marmaţiei, unde poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.290 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 38.480 lei.

În toate cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

AGERPRES

×