x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doinel, investit la Evidenţa Populaţiei

Doinel, investit la Evidenţa Populaţiei

de Gabriela Mladin    |    29 Noi 2007   •   00:00
Doinel, investit la Evidenţa Populaţiei

In şedinţa de alaltăieri a Consiliului Judeţean Gorj, aleşii locali au votat investirea in funcţia de director executiv al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Gorj a fostului poliţist Doinel Popescu (foto), dat afară din Poliţie pentru o condamnare primită pentru fals intelectual.

Poliţist falsificator


In şedinţa de alaltăieri a Consiliului Judeţean Gorj, aleşii locali au votat investirea in funcţia de director executiv al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Gorj a fostului poliţist Doinel Popescu (foto), dat afară din Poliţie pentru o condamnare primită pentru fals intelectual. In acelaşi timp, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a demarat o anchetă referitoare la dreptul fostului poliţist de a participa la concurs, anchetă al cărui rezultat nu a sosit incă.

După ce luna trecută Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Institutul Naţional de Evidenţă a Persoanelor au solicitat Consiliului Judeţean Gorj amănarea numirii in funcţia de director executiv al Evidenţei Persoanelor a lui Doinel Popescu, proiectul de numire in funcţie a acestuia s-a aflat acum două zile pe ordinea de zi a şedinţei.

FALS IN DECLARAŢII! Acest lucru inseamnă că cel puţin una dintre instituţii şi-a finalizat verificările. Astfel, in şedinţă cei 33 de consilieri au decis numirea lui Doinel Popescu in funcţia publică. Chiar dacă ANFP nu s-a pronunţat incă asupra legalităţii participării la concurs a lui Doinel Popescu, Consiliul Judeţean Gorj şi-a dat votul investirii, urmănd ca Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să ceară apoi in instanţă anularea concursului. Fostul poliţist Doinel Popescu, demis de Ministrul de Interne ca urmare a condamnării primite pentru fals in declaraţii, uz de fals şi inşelăciune, a căştigat la inceputul lunii octombrie a acestui an concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Serviciului de Evidenţă a Persoanei Gorj, instituţie aflată in subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Popescu a fost condamnat la şase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals, uz de fals şi inşelăciune pentru că a incercat să insceneze un accident de circulaţie in vederea incasării poliţei de asigurare.

In momentul prezentării la concursul pentru funcţia din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, Doinel Popescu era reabilitat, dar la momentul participării la concurs a uitat să precizeze că a fost demis dintr-o funcţie publică şi drept urmare nu putea participa la examen.

×