x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în jazz-ul românesc! A murit Garbis Dedeian

Doliu în jazz-ul românesc! A murit Garbis Dedeian

14 Ian 2020   •   17:57
Doliu în jazz-ul românesc! A murit Garbis Dedeian

Saxofonisul de jazz și compozitorul, Garbis Dedeian, a murit la vârsta de 60 de ani.

„Jazz-ul românesc este în doliu. Sunt profund îndurerat de dispariția unui mare saxofonist Garbis Dedeian care mi-a fost ca un tată, frate, prieten și profesor. Chiar nu-mi vine să cred… Pentru că nu moartea m-a îngrozit, ci singurătatea în care a trăit în ultimul timp și grija zilei de mâine care l-a afectat enorm de mult. 

Asta o spun cu toată responsabilitatea pentru că eu eram singurul care vorbeam des cu el și îmi spunea tot ce are pe suflet, iar eu lui. Țin minte și ultima conversație, chiar recentă, și ultima ieșire.

Pe el îl deranja foarte mult nu pentru că trecea printr-o criză financiară, ci fățărnicia colegilor de breaslă care în ultimul timp nu prea îl băgau în seamă, măcar să-l întrebe ce face? Sau să-l întrebe de sănătate. 

Ar fi bine să respectăm oamenii atunci când sunt în viață și să le dăm valoarea pe care o merită și să nu îi idolatrizăm atunci când nu mai sunt. Dar asta-i viața… Drumul să-ți fie presărat cu flori”, a scris Alex Pădureanu pe un cont de socializare.

Garbis Dedeian s-a născut pe 24 aprilie 1959 la București și a urmat cursurile muzicale la secția pian a Liceului de muzică nr. 1 din Capitală, precum și cursurile Școlii Populare de Artă (clarinet) – compoziție și orchestrație cu Richard Bartzer.

×
Subiecte în articol: Garbis Dedeian