x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în literatura mondială! Scriitoarea britanică Rosamunde Pilcher a murit

Doliu în literatura mondială! Scriitoarea britanică Rosamunde Pilcher a murit

07 Feb 2019   •   22:15
Doliu în literatura mondială! Scriitoarea britanică Rosamunde Pilcher a murit

Scriitoarea britanică Rosamunde Pilcher, autoarea unor populare romane de dragoste, cu intrigi plasate adeseori în regiunea ei natală, Cornwall, a murit la vârsta de 94 de ani, informează joi DPA.

Romanciera britanică a murit miercuri în urma unei scurte suferinţe, au precizat agenţii ei literari din Marea Britanie şi Germania.

A rămas în memoria publicului cu bestsellerul din 1987 "The Shell Seekers", volum cu o acţiune plasată în Cornwall şi inclus în Topul 100 al celor mai bune romane din Marea Britanie, alcătuit în urma unui sondaj realizat de BBC în anul 2003.

Acea carte s-a vândut în peste 10 milioane de copii pe plan mondial şi a fost adaptată într-o producţie de televiziune.

Multe dintre cărţile scrise de Rosamunde Pilcher descriu evenimente din Cornwall, regiunea în care scriitoarea s-a născut în 1924.

A păstrat legăturile cu membrii familiei sale care trăiesc în continuare în acest ţinut din sud-vestul Angliei, ale cărui autorităţi au inaugurat un traseu turistic dedicat cunoscutei scriitoare.

Rosamunde Pilcher locuia din 1946 în Scoţia, unde s-a mutat după ce s-a căsătorit cu Graham Pilcher, un bărbat originar din oraşul Dundee, potrivit agenţilor ei literari.

Multe dintre cărţile ei au intrigi plasate în Scoţia, inclusiv ultimul ei roman, "Winter Solstice", publicat în 2000 şi devenit bestseller.

Romanele şi nuvelele scrise de Rosamunde Pilcher s-au bucurat de o popularitate uriaşă şi în Germania, unde postul de televiziune ZDF a difuzat numeroase filme ce au avut la bază cărţile scriitoarei britanice.

Rosamunde Pilcher a primit în 2002 Ordinul Imperiului Britanic în rang de Ofiţer pentru servicii deosebite aduse literaturii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rosamunde Pilcher