x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in literatura romaneasca! Dorin Spineanu a MURIT

Doliu in literatura romaneasca! Dorin Spineanu a MURIT

02 Dec 2015   •   23:34
Doliu in literatura romaneasca! Dorin Spineanu a MURIT
Sursa foto: nelsonpeng/Getty Images/iStockphoto

Dorin Spineanu, prozator şi poet născut la Timişoara în 1954, a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Iaşi. Publicistul a frecventat revistele ieşene „Dialog” şi „Opinia studenţească” unde i-a cunoscut pe scriitorii Dan Petrescu, Luca Piţu, Liviu Antonesei, Sorin Antohi, Alexandru Călinescu. Dorin Spineanu a debutat publicistic în 1975 în revista „Opinia studenţească” cu un grupaj de poeme. În 1992, scriitorul a debutat editorial cu proza „Zile sălbatice”, apărută la Editura Institutul European.

Scriitorul a mai publicat volumele de proză „Răfuială în oraş”, semnat cu pseudonimul Michael Despineano şi „Natasa blues”. În 1989, a obţinut premiul pentru proză al revistei „Steaua” şi premiul pentru proză al Asociaţiei Scriitorilor din Moldova în 1993. Anunţul privind decesul scriitorului Dorin Spineanu a fost făcut de publicistul

Liviu Antonesei pe pagina sa personală de Facebook. „Scriitorul Dorin Spineanu a plecat. Sper că într-o lume mai bună. Asta nu i-a plăcut din cale afară, altfel era mai grijuliu cu el însuşi. A avut un talent poetic uriaş, unul de prozator la fel de puternic şi a fost unul din cei mai redutabili polemişti şi pamfletari ai presei post-decembriste. Din păcate, a avut şi o vocaţie a autodistrugerii la fel de mare. În urmă cu 8 - 9 ani i s-a diagnosticat o ciroză. A tratat-o şi cu medicamente, dar şi cu multa nepăsare. Azi, pe la 15.45, aceasta l-a răpus. Ştiam că asta se putea petrece oricând în ultimii ani, ştiam că la prânz l-a spovedit preotul din parohia sa, dar este imposibil să mă obişnuiesc cu gândul acestei plecări, al acestei despărţiri”, a scris Liviu Antonesei. 

×
Subiecte în articol: Dorin Spineanu