x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea muzicii populare. A murit Nelu Bălăşoiu. Interpretul de muzică populară era infectat cu CORONAVIRUS

Doliu în lumea muzicii populare. A murit Nelu Bălăşoiu. Interpretul de muzică populară era infectat cu CORONAVIRUS

21 Apr 2020   •   12:22
Doliu în lumea muzicii populare. A murit Nelu Bălăşoiu. Interpretul de muzică populară era infectat cu CORONAVIRUS
Sursa foto: FB Nelu Bălășoiu

Artistul de muzică populară s-a zbătut între viață și moarte în aceste zile, după ce a suferit un atac cerebral. Nelu Bălășoiu, în vârstă de 71 de ani, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar în ultimele zile se afla în stare critică, într-un spital din Suceava.

Nelu Bălăşoiu a fost unul din promotorii cântecului popular mehedinţean. Originar din Cîmpia Blahniţei, artistul s-a născut şi a copilărit într-o familie pasionată de muzica tradiţională.

Nelu Bălăşoiu - Un nume de referinţă în galeria marilor artişti

Când îşi compunea textele se inspira din dragoste. Dragostea pentru femeie, pentru mamă, pentru familie şi chiar pentru cei din jur. “Majoritatea sînt inspirate din trăirile mele. Numai noaptea – se destăinuie Nelu Bălăşoiu – aveam puterea să scriu. Ori că era linişte... ori nu ştiu ce mă făcea pe mine să mă concentrez mai bine noaptea. Dar îmi dădea un impuls. Să ştiţi că nu există la mine o melodie care să semene cu alta şi asta a prins bine, pentru că am început să fiu apreciat.”

×
Subiecte în articol: nelu bălăşoiu