x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în medicina românească! Un apreciat medic oncolog a murit

Doliu în medicina românească! Un apreciat medic oncolog a murit

12 Noi 2018   •   10:02
Doliu în medicina românească! Un apreciat medic oncolog a murit

Renumitul medic oncolog Cristian Davidescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi pricepuţi specialişti din judeţul Constanţa, a murit săptămâna trecută, anunță Cuget liber. 

 

Dr. Cristian Davidescu a activat timp de mai multe decenii în cadrul Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a fost inclusiv medic șef al secției, fiind un medic apreciat pentru blândețea și profesionalismul său. Din 2014, după ce a ieșit la pensie, dr. Davidescu a activat în cadrul Ambulatoriului de oncologie al Spitalului Județean Tulcea, la rugămintea conducerii unității respective, în condițiile în care spitalul nu avea niciun medic oncolog. În prezent, după decesul medicului Davidescu, Spitalul Județean Tulcea rămâne cu un singur medic oncolog.

La primirea acestei veşti, fostul primar al Constanţei, dr. Corneliu Neagoe, şi el fost şef al secţiei de Pediatrie în cadrul SCJU, ne-a declarat că dr. Cristian Davidescu i-a fost un bun prieten încă din studenţie. 

„Din grupul meu de prieteni, el era omul cu sufletul cel mai bun, cel mai deschis, un om fără răutăţi şi mai ales un bun specialist. Îmi amintesc şi acum o întâmplare, petrecută cu ani în urmă, când asistenta mea şefă credea că are cancer la sân, după ce fusese consultată de mai mulţi medici. Fără să se mai uite pe mamografii, doar examinând-o clinic, dr. Davidescu i-a spus că nu are nicio problemă, iar femeia este bine sănătoasă şi în ziua de azi. Ne vedeam zilnic. La spital, cafeaua se bea la mine în cabinet, iar sâmbăta ne vedeam, după program, la o sticlă de vin cu toţii. Ştiu doar că a murit în spitalul de la Tulcea unde şi lucra. El suferea de mai mult timp de astm, se lăsase şi de fumat, dar cred că toate crizele acestea i-au obosit inima, şi atunci când inima îţi oboseşte, toate te lasă”, a spus dr. Corneliu Neagoe.

Dumnezeu să-l odihnească! 

×
Subiecte în articol: Cristian Davidescu