x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în muzica românească. Rămas bun, Maestre!

Doliu în muzica românească. Rămas bun, Maestre!

22 Feb 2020   •   07:28
Doliu în muzica românească. Rămas bun, Maestre!

Doliu în muzica românească. Unul dintre cei mai mari compozitori și dirijori din țară a murit, anunță bzi.ro.

Filarmonica din Iași anunță trecerea în neființă a lui Doru Petre Morariu,  dirijor al corului “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iași și membru fondator al Corului „Mioriţa“ din Reşiţa.

„Cu profundă compasiune, colectivul Filarmonicii «Moldova» Iași împărtășește durerea fără de margini a familiei Morariu, greu încercată în aceste momente. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace”, au transmis cei de la Filarmonica ieșeană.

Doru Petru Morariu a mai condus de-a lungul carierei corul de copii Primavera şi Corul Palatului Pionierilor.

Împreună cu acest ansamblu filarmonicii Iași a cunoscut însă succesul. Dirijorul originar din Reşiţa a susţinut numeroase concerte în ţară şi în străinătate.

Între timp, acesta a fondat și corul de copii Angeli al Studioului Radio Iaşi.

„De astăzi, dragul meu Doru, ai intrat în lumea umbrelor. Rămâi pentru mine unul din cei mai importanți oameni care mi-au trasat destinul artistic. Îmi spuneai mereu că atâta vreme cât vei trăi, neștiut vei veghea asupra drumului meu. 

Nu ne-am văzut de o veșnicie, dar cumva, îți simțeam mereu, tăcut prezența. La fel cum știu că vei face și de acum înainte din cerul în care a trebuit să pleci. Ding, dong ding.

Îți voi cânta în fiecare iarnă și voi aștepta bagheta ta să dea tonul Mioriței să-mi răspundă. Drum lin și Dumnezeu să-ți lumineze calea, Doru”, a scris Maria Gheorghiu pe contul de Facebook. 

×
Subiecte în articol: Doru Petre Morariu