x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în presa românească! Fotoreporterul George Popescu Poqe a murit. Avea doar 39 de ani

Doliu în presa românească! Fotoreporterul George Popescu Poqe a murit. Avea doar 39 de ani

06 Feb 2019   •   22:02
Doliu în presa românească! Fotoreporterul George Popescu Poqe a murit. Avea doar 39 de ani

Un cunoscut fotoreporter din România, George Popescu Poqe, a încetat din viață miercuri, după o bătălie amară cu o boală cumplită.  

"M-am născut în 1980, am vorbit la 4 ani, am citit la 5 şi am fumat la 6. Mi-am petrecut copilăria în Argeş, la câţiva kilometri de Siliştea Gumeşti a lui Marin Preda. Din păcate, nu mi-a plăcut instituţia Școală, iar cu matematica am stat dezastruos. Am făcut o facultate obscură şi, pe la 18-19 ani, habar nu aveam ce voi face cu viaţa mea. Am avut noroc cu apariţia internetului, când m-am apucat să învăţ un lucru care mi-a plăcut: grafică web. Uşor, uşor, am trecut însă la fotografie, păstrându-mi “meseria de bază”, pentru a mă putea întreţine. De obicei, fotografiez pe banii mei sau pe bani destul de puţini primiţi de la publicaţii, care îmi acoperă cheltuielile de deplasare. Cam de un an sunt membru N-Ost, o agenţie de presă din Berlin, care acoperă Europa de Est. Am devenit fotojurnalist cu acte în regulă, nu mai e o activitate pe care să o fac doar de plăcere :). Mai public pe ici, pe colo în România, dar, din păcate, revistele unde merită să publici le numeri pe degetele de la o mână."", mărturisea George, pentru publicația totb.

Fotografiile si reportajele video facute de George Popescu au ajuns prin Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, CNN, Vice UK sau Arte tv, Vice, Esquire, Scena 9 sau DoR. 

În 2016, fotografiile lui George Popescu au apărut pe CNN după ce fotoreporterul român a călătorit, timp de 40 de ore, cu un tren întro zonă periculoasă și izolată din Mauritania

George Popescu s-a stins în această seară la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 39 de ani. 

×
Subiecte în articol: George Popescu Poqe