x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în teatrul mondial! Primul american celebru care moare din cauza Covid-19

Doliu în teatrul mondial! Primul american celebru care moare din cauza Covid-19

25 Mar 2020   •   15:24
Doliu în teatrul mondial! Primul american celebru care moare din cauza Covid-19
Sursa foto: pixabay.com

Dramaturgul Terrence McNally a devenit primul american celebru care şi-a pierdut viaţa în urma complicaţiilor apărute după contactarea noului coronavirus. A murit la 81 de ani, marţi, la spitalul Sarasota Memorial Hospital, din Florida.

A fost considerat unul dintre cei mai importanţi dramaturgi din generaţia sa, câştigând de patru ori premiul Tony. În 2019, i-a fost acordată o distincţie pentru întreaga carieră.

A fost recompensat cu premii Tony pentru cea mai bună piesă pentru ”Love! Valour! Compassion!” şi pentru ”Master Class” şi a primit trofee Tony pentru cel mai bun libret de musical pentru ”Kiss of the Spider Woman” şi ”Ragtime”.

Dintre creaţiile sale, trei au ajuns pe marele ecran. Farsa cinematografică ”The Ritz”, în 1976, regizată de Richard Lester, comedia romantică ”Frankie and Johnny”, în 1991, cu Al Pacino şi Michelle Pfeiffer, şi ”Love! Valour! Compassion!, în 1997.

Piesele lui McNally au cunoscut succesul atât din partea receptării critice cât şi din partea publicului larg, fiind un simbol al teatrului gay, prin abordările pe care le-a avut dovedind inteligenţă şi simţul umorului chiar şi atunci când era vorba de homofobie ori despre epidemia HIV.

În urma dramaturgului a rămas soţul său, producătorul Tom Kirdahy.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Terrence McNally