x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Donator de sânge din București, infectat cu coronavirus. Cinci cadre medicale, în izolare

Donator de sânge din București, infectat cu coronavirus. Cinci cadre medicale, în izolare

30 Mar 2020   •   14:40
Donator de sânge din București, infectat cu coronavirus. Cinci cadre medicale, în izolare

Un pacient infectat cu Covid 19 a donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală, iar cinci cadre medicale sunt acum în izolare, potrivit reprezentanților instituției. În prezent, nu există protocol prin care donatorii să fie testaţi pentru coronavirus.

 

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, anunță că o femeie care a donat sânge în Centru a fost confirmată ulterior cu această infecţie.

 

„Am avut într-adevăr o doamnă care a donat şi s-a confirmat pozitivă la un test făcut ulterior la cinci zile de la donare plus. A fost o persoană care a fost asimptomatică, şi acum este asimptomatică”, a declarat Doina Goșa.

Conform sursei citate, nu există încă un protocol care să prevadă testarea donatorilor de sânge pentru Covid 19 şi că această procedură nu este încă aplicată în centrele de transfuzii din ţară.

În total, cinci cadre medicale de la Centrul de Transfuzie din Bucureşti sunt acum în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

„Doctorul care l-a consultat, asistentul care l-a înţepat, cel care i-a făcut fişa (sunt în izolare - n.red.)”, a spus Doina Goșa.

Directorul Centrului îi încurajează pe oameni să vină în continuare să doneze sânge pentru că este mare nevoie în spitale.

„Nu trebuie să se teamă de contaminare, pentru că riscul de contaminare la centru este scăzut, mult mai mic decât riscul de contaminare pe stradă, în mijloacele de transport în comun, sau la el acasă în condiţiile în care locuieşte cu mai multe persoane care se deplasează fie la serviciu, fie la supermarket”, a adăugat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donator de sânge coronavirus