x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar penal în cazul miilor de români aduși la Aeroportul din Cluj

Dosar penal în cazul miilor de români aduși la Aeroportul din Cluj

09 Apr 2020   •   17:20
Dosar penal în cazul miilor de români aduși la Aeroportul din Cluj
Sursa foto: Antena 3

Un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a fost deschis în urma imaginilor cu muncitorii înghesuiți în fața Aeroportului din Cluj.

Polițiștii din Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost înghesuiți în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

La rândul său, prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a cerut demisia sau demiterea directorului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, acuzându-l că nu a anunțat nicio autoritate despre cursele aeriene cu muncitori spre Germania.

 

×