x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul FLOTA: Misterul dispariţiei navei Prahova VIDEO

Dosarul FLOTA: Misterul dispariţiei navei Prahova VIDEO

09 Apr 2013   •   10:55
Dosarul FLOTA: Misterul dispariţiei navei Prahova VIDEO

Despre flota română s-a vorbit invers proporțional cu mărimea ei. Astfel, astăzi când nu mai e deloc, se discută mai tot timpul despre ea. Cel mai ciudat caz din dispariția flotei îl reprezintă dosarul navei Prahova. Potrivit declarațiilor, aceasta a fost scoasă din portul Sulina, în '91, la dispoziția telefonică a ministrului Transporturilor de atunci, Traian Băsescu. Modul în care vaporul acesta a dispărut aduce aminte de misterele experimentului "Philadelphia".

Multe dintre vasele românești au dispărut de la cheiurile naționale în împrejurări dubioase. Totul a plecat de la un paragraf cel puțin bizar dintr-un raport parlamentar, în 1994, privitor la deficiențele constatate în activitatea Ministerului Transporturilor, vizând vânzarea unor nave din flota maritimă, potrivit reportajului prezentat de România TV.

Citeşte şi Mazăre, atac la Băsescu: "Săracu' de el, dar el când a candidat, nu avea Dosarul Flota? A uitat"

Un caz aparte îl constituie înstrăinarea sau dispariția din flota română în condiții misterioase a navei Prahova, rebotezată Pacea, un petrolier cu un deplasament de 25.000 tone deadweight, care a fost folosit pentru depozitarea de deșeuri, dioxină, creând în perioada anilor 1984, scandalul Sulina. Potrivit declarațiilor, această navă a fost scoasă din portul Sulina de comandantul Administrației Fluviale a Dunării de Jos, la dispoziția telefonică a domnului ministru Băsescu Traian, pe data de 4 februarie 1991 fiind remorcată de un remorcher OCEAN ASLÎ și luând o direcție necunoscută.

Află mai multe detalii despre dosarul Flota şi dispariţia navelor pe RTV.NET

×
Subiecte în articol: dosarul Flota nava prahova