x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul 'Mineriada'. Şi generalul Victor Stănculescu a mers la Parchetul General

Dosarul 'Mineriada'. Şi generalul Victor Stănculescu a mers la Parchetul General

21 Oct 2015   •   14:20
Dosarul 'Mineriada'. Şi generalul Victor Stănculescu a mers la Parchetul General

Fostul ministru al Apărării Victor Stănculescu s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada".

Citeşte şi ALERTĂ - Virgil Măgureanu, pus sub acuzare în dosarul "Mineriada"

La Parchetul General au mai venit dimineaţă fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu, puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii în acel acelaşi dosar.

Citeşte şi Dosarul Mineriada. Ion Iliescu, pus sub acuzare! Are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii

"Prin ordonanţa nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g şi j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 şi 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanşat de către muncitori din unele centre industriale şi bazine carbonifere din ţară", a anunţat Parchetul General într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Ancheta în Dosarul "Mineriada" continuă! Ion Iliescu s-a prezentat la Parchetul General

Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la participarea altor persoane la săvârşirea acestor fapte.

"În perioada următoare vor fi audiate persoanele faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de 439 lit. a, g şi j din Codul penal şi care la data evenimentelor deţineau funcţii de conducere la nivelul structurilor civile şi militare ale statului, precum şi în cadrul unor unităţi economice", se precizează în comunicat.

Citeşte şi Dosarul Mineriada. După Ion Iliescu, s-a prezentat la Parchetul General şi Virgil Măgureanu, fost director al SRI

În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia procurorului general Tiberiu Niţu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990".

Sursa: Agerpres
 

×