x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul RAFO - Tender si Iancu, tot dupa gratii

Dosarul RAFO - Tender si Iancu, tot dupa gratii

de Miruna Pasa Petru    |    13 Apr 2006   •   00:00
Dosarul RAFO - Tender si Iancu, tot dupa gratii

Omul de afaceri Ovidiu Tender va ramane in continuare in arest, cel putin pana la inceputul lunii mai. Colegul sau de dosar, Marian Alexandru Iancu, trebuie sa mai astepte o zi pentru a afla decizia magistratilor. In loc sa ajunga la proces, Iancu a fost internat ieri la spitalul Penitenciarului Rahova.

Omul de afaceri Ovidiu Tender ramane in arest cel putin pana la inceputul lunii mai. Colegul sau de dosar, Marian Alexandru Iancu, trebuie sa mai astepte o zi pentru a afla decizia magistratilor si s-a ales cu o internare in spitalul penitenciarului Rahova.

Lupta judiciara acerba pentru scoaterea din arest a celor doi oameni de afaceri inculpati in dosarul CAROM- RAFO nu pare sa-i fi convins pe judecatorii Curtii de Apel ca Tender si Iancu pot fi cercetati fara probleme in libertate. Daca in cazul lui Ovidiu Tender magistratii au pronuntat ieri o decizie definitiva pentru mentinerea sa dupa gratii, cel putin pana la inceputul lunii mai, Marian Alexandru Iancu trebuie sa mai astepte o zi pana cand va afla daca mai sta sau nu in inchisoare. In cazul lui, magistratii au amanat pronuntarea pentru maine, astfel incat sa aiba timp sa studieze probele stufoase depuse ieri de avocatul apararii Ion Neagu.

ABSENTI. Marian Iancu nu a ajuns ieri la propriul recurs impotriva arestarii, pentru ca cele opt zile petrecute dupa gratii nu i-au prea priit. Dupa o noapte in care nu a dormit deloc, omul de afaceri a fost dus ieri-dimineata la spitalul Penitenciarului Rahova, deoarece piciorul drept i se umflase foarte mult, probabil din cauza gutei de care sufera acesta, ne-au declarat surse judiciare. Asa ca judecata a avut loc doar in prezenta avocatului omului de afaceri.

APARAREA. Ion Neagu a pledat aprins pentru nevinovatia clientului sau si a incercat sa-i convinga pe cei trei judecatori de faptul ca Parchetul General nu are nici o proba serioasa pentru a dovedi acuzatiile grave aduse lui Marian Alexandru Iancu. Cea mai grava critica adusa arestarii omului de afaceri a avut ca obiect chiar hotararea prin care Tribunalul Bucuresti a dispus la 4 aprilie aceasta masura preventiva. "Instanta de fond a copiat mare parte din incheierea de arestare a lui Ovidiu Tender. Fara sa tina cont ca orice masura trebuie atent individualizata, pentru ca asa spune legea. Ca si cum acestia ar fi doi saci de cartofi, au luat pericolul de la unul si l-au pus si la celalalt", a pledat Ion Neagu.

PLEDOARIA ACUZARII
Procurorul de sedinta a cerut ieri mentinerea in arest a lui Marian Alexandru Iancu pe motiv ca, lasat in libertate, acesta ar putea comite alte infractiuni. Pentru a-si argumenta sustinerile, reprezentantul Ministerului Public a invocat o sesizare venita din partea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, potrivit careia Marian Iancu a desfasurat activitati suspecte si dupa ce a fost eliberat anul trecut din arest. Tender si Iancu sunt acuzati in acest dosar de prejudicierea statului cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi prin infractiuni economice grave si constituirea unui grup de crima organizata. In plus, la baza arestarii lui Tender au stat si mai multe inregistrari care, potrivit procurorilor, ar demonstra ca omul de afaceri ar fi incercat, printr-un avocat intermediar, sa-l "cumpere" pe expertul desemnat in dosarul RAFO.

×
Subiecte în articol: observator tender iancu